Ost og øl med Skånaliseter Gårdsysteri og Balder Brygg
Cafe Herman og Fruktbare dagar gjentek suksessen frå i fjor og presenterer gode kombinasjonar av ost og øl frå Skånaliseter Gårdsysteri og Balder Brygg.
Svein Håpnes er fjerde generasjon yster på Skånaliseter. Tidligere generasjoner laget tradisjonell hvit og brun geitost. Den hvite geitosten ble kalt Kaffeost, fordi den vanligvis også ble brukt oppe i kaffen. I kaffekoppen ble denne lagrede hvite geitosten mykere og den varme kaffen gav den en ekstra god smak! Svein har skapt et moderne gårdsysteri (det første i Norge) basert på kunnskap og tradisjoner fra sine forfedre. Kunnskap og innspirasjon er også hentet fra ystekolleger rundt om i Europa. Skånaliseter pasteuriserer all melk som går til produksjon av ost.
Balder Brygg starta opp sin ølproduksjon i juni 2012. Produksjonen er tufta på lokal entusiasme og vidareutvikling av meir enn tusen års gammal vestnorsk heimebryggartradisjon.
Svein Håpnes og Joar Melvær Njøs gler seg til å fortelja om dei flotte produkta dei lagar.